Fremad Amager Elite | Øens Erhvervsnetværk

Johns Kagehus

Den grønne bager på øen

Siden 1959 har der ligget et lille bageri på Oliefabriksvej 160 i Kastrup. De første mange år var bygningen grøn, og derfor fik bageriet øgenavnet ’den grønne bager’. Bygningen er ikke længere grøn, og bagerforretningen hedder i dag Johns Kagehus, men navnet den grønne bager passer stadig rigtig godt.

»Jeg driver min forretning ud fra værdier om høj kvalitet og økologi med omtanke. For mig betyder det, at jeg køber alt økologisk, i det omfang det giver mening økonomisk både for forretningen og kunderne, « siger John Jønsson, der har drevet Johns Kagehus i 20 år.

I en tid hvor stort set alle supermarkeder sælger friskbagte bagerprodukter, så ved man godt hos Johns Kagehus, at det ikke er på prisen, man skal konkurrere, og det har heller aldrig været meningen.

”Jeg er uddannet, bager, konditor og ismager, og jeg er vild med at lave tingene selv. Vi er en traditionel bager, som sælger traditionelt bagværk af høj kvalitet, men vi følger også med tiden og bager eksempelvis vores egne surdejsboller. Vi prøver at omfavne alle, og vi har også masser af glutenfri produkter, « siger John Jønsson.

Der er i alt 12 ansatte i Johns Kagehus, og blandt de ansatte er både Johns kone, datter og søn. Sønnen er også selv bager, og det er planen, han skal føre forretningen videre, når John Jønsson skal pensioneres.