mad fra fløng

Mad fra Fløng

Fra Lix og Kerner til Mad fra Fløng

Ægteparret Benny og Gitte Friis driver til dagligt Mad fra Fløng, som holder til i forsamlingshuset i Fløng. Fundamentet til forretningen blev dog skabt på Amager, hvor de i to år drev Cafe Lix og Kerner på Tårnby Hovedbibliotek, som var en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftigede socialt udsatte unge.

”Vi var rigtig glade for at drive cafeen på Amager, men efter to år fik vi muligheden for at flytte i større lokaler i Fløng og udvide vores forretning,” siger Benny Friis Jensen.

Fra Fløng forsamlingshus laver de både mad til hverdag og til fest, og det hele laves fra bunden sammen med de kokkeelever, der altid er en del af forretningen.

 ” Vi laver hjemmelavet mad som folk kan købe og tage med hjem, hvor det bare skal varmes, det kalder vi hverdagsretter, og det laver vi mandag-torsdag. Ligesom vi laver mad til små og store selskaber op til 500 kuverter,” siger Benny Friis Jensen.

Størstedelen af kunderne er fra lokalområdet, men cirka 20 procent kommer fra Amager, og det er blandt andet også en af grundene til, at Mad fra Fløng er en del af Øens Erhvervsnetværk.

Privat bor vi på Amager, og vores ene dreng spiller stadig fodbold i Fremad Amager. Så vi synes, det giver god mening at støtte op om klubben og holde fast i forbindelserne på Øen,” siger Benny Friis Jensen.