Fremad Amager Elite | Øens Erhvervsnetværk

Øens Spisested

Øens Spisested mere end bare et spisehus

Hos Øens spisested serveres der, som navnet antyder, selvfølgelig mad. Maden er inspireret af det lokale køkken og tager udgangspunkt i de fire årstider, mens råvarerne så vidt muligt er lokale. Det vil sige, at kok og partner Yngve Fobian går på jagt efter urter og bær på Amager Fælled. Han hiver også selv de fisk som serveres op af Øresund, og det vildt man spiser hos Øens Spisehus på Holmbladsgade 71, er skudt af den samme lokale jæger. Det lokale er i det hele taget centralt for Øens Spisehus.

» Vi samarbejder med lokale foreninger og inviterer lokale personligheder til at dele deres fortællinger. Vores spisested skal gerne være et mødested for områdets beboere,« siger Yngve Fobian.

Øens Spisested holder mere præcist til i Idræts- og kulturhuset Prismen, hvor spisestedet danner rammerne for en lang række af forskellige arrangementer. Det er alt lige fra livemusik, digtoplæsninger, vin- og ølsmagninger, filmvisninger og meget andet kultur som forenes med kogekunst.

»Mad går fint i samspil med andre kunstformer. Derfor afholder vi kulturarrangementer, hvor vi tilrettelægger en særlig menu som akkompagnement til alt fra sport og poesi til musik og film. Om sommeren rykker vi udenfor og sætter vores intime musikscene op, til det vi kalder for Sol på Bagsiden,« siger Yngve Fobian.