Select betyder kvalitet og det kan mærkes

Select er opfinder af den moderne fodbold

Select har siden stiftelsen i 1947 lavet produkter af ypperste kvalitet, og de har været altafgørende for de bolde, vi kender i dag, når der spilles fodbold og håndbold.

For at sige det mere præcist, så opfandt Select den moderne fodbold, og virksomheden har altid været kendt for kvalitet og innovation. Det er den nyeste verdensnyhed fra Select også et eksempel på, da den nye bold Brilliant Super US, er den første bold nogensinde, som er fremstillet med ultrasonisk teknologi. En konstruktionsmetode, som nu er dansk-patenteret.

Historisk blev Select skabt af den tidligere danske landsholdsspiller Eigil Nielsen, og hans børn ejer i dag hver 25 procent af virksomheden. Select var de første i verden til at præsentere en bold med indbygget ventil og uden snørebånd. Senere var Select de første til at præsentere en bold med 32 felter og yderligere et par år efter den første håndsyede syntetlæderbold, som stort set alle bolde fremstilles af i dag.

I dag er Select totalleverandør, for udover at producere bolde, så producerer de også beklædning, træningsudstyr, målmandshandsker, sportsbind og sportsplejemidler.

”Fælles for alle vores produkter er, at det er kvalitet og bygger på innovation, og vi eksporterer i dag til mere end 60 lande rundt om i hele verden,” siger Peter Frank, der til dagligt er salgsdirektør hos Select.

Select er desuden også med helt fremme i forhold til CSR, bæredygtighed og velgørenhed.

”Vi synes, at det er vores ansvar, som en international virksomhed. Derfor donerer vi også årligt tusindvis af bolde til afrikanske lande, vi tager løbende skridt for at gøre vores produktion og indpakning mere bæredygtig, og vi har de sidste 25 år haft et hjælpeprogram for de arbejdere, som arbejder på vores fabrikker i Pakistan. Og i Danmark har vi de sidste 2 år doneret 1 million kroner til Børne Cancer Fonden i samarbejde med 3F og TV3” for blot at nævnte nogle af de mange tiltag vi står for”, siger Peter Frank.